Добра новина за цената на бензина.Министърът на финансите Асен Василев заяви, че по

...
Добра новина за цената на бензина.Министърът на финансите Асен Василев заяви, че по
Коментари Харесай

Министър Василев: Няма причина бензинът да поскъпне

Добра вест за цената на бензина.

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че по време на срещата с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи в петък са се разбрали да бъдат направени корекции само в финансовата стратегия, записана в проектобюджета за следващата година.

Пред публицисти в Благоевград Василев посочи, че вместо плануваните 12 милиарда лв., са се разбрали финансовите разноски да са 10 милиарда лв. или с 25 % повече по отношение на тазгодишните.  " Това, което виждаме е, че за момента 8-те милиарда не се извършват, тъй че да се понижи от 12 на 10 милиарда лева, което въпреки всичко е нарастване, не би основало трагични проблеми ", добави финансовият министър, написа novini.bg. 

За образование се резервират 125% нарастване на учителските заплати, увеличени са парите за просвета и висше обучение, в културата също има растеж.

Асен Василев заяви още, че няма причина да се чака бензинът да нарастне. " Още преди месец и половина бе признат законът за понижаване поетапно използването на съветски нефт. Забранява се износът на база съветски нефт от 1 януари, само че в случай че има неруски, могат да си изнасят продуктите. Не би следвало това да се отрази на българския пазар ", аргументира се той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР